54 şubesiyle Elazığ ve ilçelerine hizmet sunan MİSAŞ Marketler zinciri, bünyesinde açılan yeni et işleme tesisiyle de güvenli, hijyenik ve lezzetli eti sofralara getiriyor. Üreticilerden doğrudan temin edilen canlı hayvanlar, modern tesislerde, veteriner hekimler denetiminde kesilmesinin ardından MİSAŞ et işleme tesislerinde hijyenik koşullarda, gıda güvenlik esaslarına uygun alarak tasnif edilerek market reyonlarına ulaştırılıyor. Tesiste incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Elazığın hayvancılık sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bölgesinde kesim işlem merkezi konumunda bulunduğunu belirterek, Şehrimize çok güzel bir işletme kazandırıldı. Biz Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak gıda kodeksine, hijyene uygun ve özellikle insan sağlığını ön planda tutan işletmeleri ciddi anlamda önemsiyoruz ve sayılarının artmasını diliyorum. Şehrimize kazandırılan bu işletmeden dolayı işletme yönetimine teşekkür ediyorum. Çünkü ilimizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek istiyorsak, tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek zorundayız. Diye konuştu. MİSAŞ Marketler zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Sunguroğlu ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde tesisi hayata geçirdiklerini, katkılarından dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve El Et Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kayaya teşekkür etti. Bu tesisle şehre katma değer sağlayarak, istihdama destek sağladıklarını ifade eden Sunguroğlu, Daha önce açtığımız süt işleme tesisimizde günlük 3.5 tonluk sütü işleyerek yoğurt, peynir ve tereyağını halkımızın tüketimine sunuyoruz. Bu tesisimiz de 500 bin TLlik yatırımdır ve teşviksiz bir yatırımdır. Tesisimizde hem sağlıklı ve hijyenik koşullarda işlenen eti halkımızın sofralarına ulaştırmış olacağız, hem de ekonomiye katkı sağlamış olacağız. Bundan sonrada istihdama destek sağlayarak, şehrimize katkı sağlamaya devam edeceğiz. şeklinde konuştu.